вторник, 9 юли 2013 г.

За кризата и музеите 2

За проблемите на музеите може да се пише много. Поредният пример от Интернет пространството е свързан с Регионалния исторически музеи в Силистра.
Сайтът му www.museumsilistra.net1.cc/ е неактивен, а самият домейн е равнозначен на самоубийство от маркетингова гледна точка. Всъщност, музеят е ползвал поддомейн към сайт на Интернет-доставчик. На главната си страница фирмата обявява, че е блокиран достъпът до някои сайтове и с надежда опитвам да открия сайта на музея в Силистра, за да разбера какъв е проблема или причините. Оказват се няколко сайта за онлайн хазарт http://net1.bg/node/147.
И така без причина и обяснение Регионалния исторически музей в Силистра си остава без Интернет сайт.
Ясно е, че не става въпрос за недостиг на средства, защото годишните разходи за поддържането на нормален сайт са равни на 1/3 минимална работна заплата.
Вероятни причини: #подценяване, #незаинтересованост, #неспособност.
Подценяване потенциала на Интернет, незаинтересованост към модерни технологии и средства за комуникация, неспособност за адекватна реакция на бързопроменящата се пазарна среда.
Очаквам и се надявам музеят в Силистра да ме опровергае бързо чрез адекватни действия. Дотогава, стискам му палци и желая успех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар